úterý 17. května 2016

čveckové!



když se nemůžete rozhodnout, jestli bramborové, nebo tvarohové, tak se zeptejte kamarádky Liduš a ta vám poradí.
Nevím, jestli je to přesně podle ní, protože už dělám tyhle knedlíky delší dobu a po svém, ale každopádně vtip je v tom, že si nemusíte vybírat - v těstě se snoubí chuť bramborového i tvarohového těsta.

3-4 brambory (podle velikosti) uvařte ve slupce a nechte zchládnout
250 g měkkého tvarohu (nebo tvarohu z tibetské houby)
1 celé vejce
hrst strouhanky
hrubá mouka cca 300-400 g (potřeba přidávat postupně podle toho jak mokrý je tvaroh a brambory)
lžička soli

Brambory oloupejte, dejte do misky, posypejte solí a přidejte hrst strouhanky. Pomocí strouhanky brambory rukou rozmačkejte na kaši (obalené ve strouhance méně kloužou) a přidejte zbylé ingredience, mouku nakonec a přisypávejte až je konzistence v pořádku - vláčné, nedrobivé těsto.

Naplňte ovocem a vhoďte na 5-8 minut do vroucí osolené vody.
Já švestky - vypeckované. Ráda do nich dávám místo pecky povidla, ale děti to nemají rády a navíc jsou v tomto parném létě švestky od dědečka tak sladké, že není třeba používat žádné další cukry

Zalijte přepuštěným máslem a posypejte čím máte rádi - mákem, tvarohem, strouhankou, grankem, nebo jako já ... tvrdým tvarohem se strouhaným perníkem.
Já jsem na nich testovala svůj nový parní hrnec.

Žádné komentáře:

Okomentovat