úterý 17. května 2016

Kynuté knedlíky s celozrnnou špaldovou moukou

250 g polohrubé mouky
250 g celozrnné špaldové mouky (lidl)
150 ml kefíru
100 ml vody
30 g másla
1 celé vejce
1/2 kávové lžičky soli
1 lžíce třtinového cukru
balíček sušeného droždí (na 500g mouky, koukněte na obal) nebo půl kostky čerstvého

zaděláme vláčné, nelepivé těsto (nesmí být tuhé, to raději přidejte trochu vody)
a necháme vykynout 1,5 hodiny
Po vykynutí vytvarujeme placky (pokud chcete mít jeden jako druhý, použijte těsto o váze 60-80g podle toho jak velké máte rádi) a naplníme čerstvým ovocem (měli jsme jahody a borůvky).
Necháme kynout 20-30 minut a pak buď uvaříme ve vodě odhadem 8-10 minut - v parním hrnci byly knedlíky 60g hotové za 15 minut.
Potřeme máslem, ozdobíme dle chuti (na obrázku tvaroh z kefíru a domácí nastrouhaný perník).
Dobrou chuť!
PS: Po nafocení vzorku tento během několika sekund zmizel z místa focení a již nikdy nebyl nalezen.

Žádné komentáře:

Okomentovat