úterý 17. května 2016

Dort Nelince k narozeninám






Jen chci napsat k tomu osychání naked dortů - dobře upečený, promazaný a skladovaný  naked cake /nahatý dort/ - nijak výrazně neosychá. Pečení udělá na korpusu přirozenou krustu, která je zacelená a nepouští vlhkost ven z dortu. Pokud máte jemnější korpus, nebo piškot, tak pomažte krémem zlehka celý dort, vypadá to skvěle. Každopádně je větší pravděpodobnost, že se dort rozteče, než aby oschnul. Zborcení ale stejně tak hrozí těžkým potahovaným dortům, potahovka a zdobení má váhu stejnou jako ta čokoška a ovoce nahoře.  Takže pokud objednáváte např. svatební dort - vyberte si zkušenou a poctivou cukrářku, ujistěte se, že v restauraci, kde bude recepce, bude dort vhodně skladován - a pak si objednejte dort, jaký se Vám líbí. 

Žádné komentáře:

Okomentovat